Környék km | Rendezés:   Infobuborék

Magyarkúti Fogadó és Erdei Iskola (erdei iskola)

2621 Verőce-Magyarkút, 1273 Hrsz.
E-mail: info@borzsony.hu
Telefon: 06 70 60 33312
Leírás

A Magyarkúti Fogadó megalakulása óta az egyik legkedveltebb szálláshely a Börzsöny déli részén. Kezdetben kizárólag fogadóként, illetve étteremként működtünk, majd 2002-től erdei iskolai szolgáltatással bővítettük tevékenységünket.

2002-ben bekövetkezett "Iskolává válásunk" ellenére mindmáig sikerült megőriznünk családias jellegünket. Mindez párosul a szakmailag felkészült, gyermekcentrikus programvezetői csapattal, akik erdészek, vadászok, illetve a természetvédelem és a környezeti nevelés területén tevékenykedő szakemberek.

90 fő elhelyezését tudjuk biztosítani 10 faházunkban (60 fő) és a főépületünkben (30 fő).

Étkezésünk Svédasztalos amivel a gyerekek választékosságát szeretnénk biztosítani. Esetleges ételérzékenységnél is tudunk segítséget nyújtani az ételek elkészítésében! (tej,liszt,cukor,vegetáriánus...stb)!!!

2005-től minősített erdei iskolai szolgáltatást biztosítunk a hozzánk látogató vendégeinknek.

Komplett - óvodástól középiskolás korcsoportig kiterjedő - erdei iskolai programmal rendelkezünk. A foglalkozások önmagukban és egymással kombinálva is tartalmas "kikapcsolódva tanulást" biztosítanak a hozzánk betérőknek. Amennyiben programkínálatunkban nem szereplő foglalkozást igényelne, úgy forduljon hozzánk bizalommal és mi mindent megteszünk, hogy megvalósítsuk elképzelését.

Ha csak egy napra érkezik hozzánk, abban az esetben is tudunk tartalmas programot összeállítani gyerekcsoportja részére!

Nem csak tanítunk, de nevelünk is. Elfogadásra, toleranciára, tiszteletre. Azokra az értékekre, amelyek sajnos napjainkban kiveszőfélben vannak. Arra törekszünk, hogy a mennyiségi szemlélettel szemben minőségi szolgáltatást nyújtsunk. Tudást, de legfőbbképpen környezettudatos szemléletet adjunk át a gyerekeknek az aktuális pedagógiai eljárások alkalmazásával, önálló információszerzéssel, de leginkább a minket körülvevő világ megtapasztaltatásával.

 

árak
ÁRAK

A Magyarkúti Erdei Iskola 2019-re vonatkozó árai*

14 éves korig - CSOPORTOS

2 nap - 1 éjszaka 5.200 Ft/fő
3 nap - 2 éjszaka 10 400 Ft/fő
4 nap - 3 éjszaka 15.600 Ft/fő
5 nap - 4 éjszaka 17.900 Ft/fő
7 nap - 6 éjszaka 21.400 Ft/fő

14 éves kor felett - CSOPORTOS

2 nap - 1 éjszaka 6800 Ft/fő
3 nap - 2 éjszaka 13.500 Ft/fő
4 nap - 3 éjszaka 20.300 Ft/fő
5 nap - 4 éjszaka 23.300 Ft/fő
7 nap - 6 éjszaka

24.900 Ft/fő

Az árak tartalmazzák a háromszori svédasztalos étkezést és a szállást a megadott korig!

Az árak 6 fő/faház, illetve a szobák teljes létszámú kihasználtsága esetén érvényesek - figyelembe véve a nemek elosztását és feltételezve, hogy a kísérők/sofőrök a diákoktól külön - egy ágyas szobában történő - elhelyezést kérnek, azt 200%-os feláron tudjuk biztosítani.

*Áraink nem tartalmazzák az Idegenforgalmi Adót, melynek mértéke, 300,- Ft/fő/éj és 18 év felett fizetendő. Kiküldetési rendelvény bemutatásakor a pedagógusok mentesülnek az IFA fizetése alól. 

férőhelyek

90 fő elhelyezését tudjuk biztosítani 10 faházunkban (60 fő) és a főépületünkben (30 fő).

fakultatív programok
Erdészeti-, erdőgazdálkodási tanösvény

magyarkut erdeszet program

A gyerekek megismerkedhetnek a magyarországi erdőket alkotó fafajokkal, illetve a különböző erdőtípusokra jellemző cserjékkel, lágyszárúakkal és az erdő életét jellemző szabályszerűségekkel. Bepillantást nyernek az erdészek munkájába, megismerkedhetnek az erdőgazdálkodás módszereivel, eszközeivel. A program során lehetőség nyílik termés-, kéreg- és levélgyűjtemények összeállítására is.

 

 

 

 

Vadászati-, vadgazdálkodási tanösvény

magyarkut vadaszat program

Erdei séta során megismertetjük a gyerekeket a vadászat, vadgazdálkodás jelentőségével, szükségszerűségével. Bemutatjuk a legjellemzőbb vadgazdálkodási berendezéseket, eszközöket, fegyvereket, lőszereket. Szemléltető eszközök (trófeák, bőrök, preparátumok) segítségével megismerhetik a vadászható vadfajokat. Megismertetjük a természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolatát.

 

 

 

Madarászat, madármegfigyelés

magyarkut madaraszat program

A madarak testfelépítésének, életmódjának, viselkedésének bemutatása szemléltető eszközök, preparátumok segítségével. Különböző élőhelyeken (erdő, vízpart, mező) élő madárfajok megfigyelése, meghatározása. A madárles ideális megvalósítása érdekében a gyerekeknek rendelkeznie kell saját távcsővel.

 

 

 

 

Vizek-, vízpartok élővilága - vízvizsgálat

magyarkut viz programA közvetlen közelünkben kanyargó Keskenybükki-patak különböző szakaszain végeznek mintavételt a gyerekek a rendelkezésükre bocsájtott eszközök segítségével. Határozókulcsok használatával kielemzik a mintákat, így megkapják a patak biotikus vízminősítését. A program során megismerkednek a víz jelentőségével, a vizek és a vízpartok élővilágának szabályszerűségeivel.

 

 

 Ragadozó madarak bemutatása

magyarkut ragadozomadar programA hazánkban előforduló legjellemzőbb fajok bemutatása, külön kitérve a különböző élőhelyekhez, fényviszonyokhoz és zsákmányállatokhoz való alkalmazkodás sajátosságaira, jól látható külső jegyeire. „Testközeli" találkozás egy vadászhéjával.

 

 

 

 

 

Íjászat

magyarkut ijaszat programAz érdeklődők bepillantást nyerhetnek az íjászat történetének fejlődésébe, megismerkedhetnek a különböző íjtípusokkal, használatukkal. A program során lehetőség nyílik a gyerekek számára kipróbálni egyes íjakat egy házi verseny keretein belül.

 

 

 

 

 

Kisragadozók és az alkalmazkodás mesterei

magyarkut kisragadozo programA gyerekek „testközelből" találkozhatnak kisragadozókkal (róka, vadászgörény, borz, nyest), illetve a környezetünkben élő "túlélőművészekkel", mint a házi egér és a patkány. Megismerkedhetnek életmódjukkal, szokásaikkal, a táplálékláncban betöltött szerepükkel, vadászati technikáikkal.

 

 

 

 

 

Kutyabemutató

magyarkut vadaszkutya programA kutyák evolúciójának ismertetése, az egyes munkacsoportok (őrző-védő-, vadász-, pásztor-, stb.) jellemzőinek bemutatása munka közben. A különböző vadászkutyák (kajtató- és kotorékebek, vérebek, stb.) eltérő feladatainak ismertetése, az őshonos magyar kutyafajták népszerűsítése.

 

 

 

 

Tereptan, tájékozódási ismeretek

magyarkut tereptan programA program segítséget nyújt a természetjárásban használatos eszközök (térképek, iránytű, tájoló) helyes használatában, illetve praktikus, túrázásban elengedhetetlen ismeretekkel látja el az érdeklődőket. A résztvevők az elsajátított ismeretek alkalmazását egy mini tájékozódási versenyen próbálhatják ki.

 

 

 

 

Az éjszakai erdő életének bemutatása

magyarkut ejszakai programEgy séta során megtapasztalhatják a gyerekek az éjszakai erdő hangulatát, miközben rengeteg információt kapnak az ezen a napszakra jellemző állatokról (nagyvadak, denevérek, baglyok, stb.). A sötétségtől való félelmüket egy bátorságpróba keretein belül küzdhetik le a résztvevők.

 

 

 

 

 

Egész napos túrák

magyarkut egesz napos programA Börzsöny és a Dunakanyar bármely területére történő kirándulás kísérete szakvezetéssel. A Magyarkútról könnyen megközelíthető látnivalókat a "Hasznos" menüpont alatt találja. Legtöbbször látogatott helyszínek: Királyrét, Csóványos, Nógrád, Vác, Esztergom, Visegrád.

 

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével.
A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.
Adatait az adatkezelési szabályzatunk alapján bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki.
Címlap
Előző oldal
Lap tetejére
Lista eleje

Technikai kérdések

Üzlet

Adataim

  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Belépés/regisztráció facebook-kal
©2021 Minden jog fenntartva | szallas@szallashegyek.hu | +36 70 603 3312
Börzsöny szállásBörzsöny vendéglátásBörzsöny látnivalóBörzsöny programBörzsöny szolgáltatásBörzsöny túraBörzsöny közlekedésBörzsöny helyi termékBörzsöny szabadidőBörzsöny erdei iskolaBörzsöny csapatépítésPilis szállásPilis vendéglátásPilis látnivalóPilis programPilis szolgáltatásPilis túraPilis közlekedésPilis helyi termékPilis szabadidőPilis erdei iskolaPilis csapatépítésCserhát szállásCserhát vendéglátásCserhát látnivalóCserhát programCserhát szolgáltatásCserhát túraCserhát közlekedésCserhát helyi termékCserhát szabadidőCserhát erdei iskolaCserhát csapatépítésGerecse szállásGerecse vendéglátásGerecse látnivalóGerecse programGerecse szolgáltatásGerecse túraGerecse közlekedésGerecse helyi termékGerecse szabadidőGerecse erdei iskolaGerecse csapatépítésVértes szállásVértes vendéglátásVértes látnivalóVértes programVértes szolgáltatásVértes túraVértes közlekedésVértes helyi termékVértes szabadidőVértes erdei iskolaVértes csapatépítésBükk szállásBükk vendéglátásBükk látnivalóBükk programBükk szolgáltatásBükk túraBükk közlekedésBükk helyi termékBükk szabadidőBükk erdei iskolaBükk csapatépítésMátra szállásMátra vendéglátásMátra látnivalóMátra programMátra szolgáltatásMátra túraMátra közlekedésMátra helyi termékMátra szabadidőMátra erdei iskolaMátra csapatépítésMecsek szállásMecsek vendéglátásMecsek látnivalóMecsek programMecsek szolgáltatásMecsek túraMecsek közlekedésMecsek helyi termékMecsek szabadidőMecsek erdei iskolaMecsek csapatépítésVelencei tó szállásVelencei tó vendéglátásVelencei tó látnivalóVelencei tó programVelencei tó szolgáltatásVelencei tó túraVelencei tó közlekedésVelencei tó helyi termékVelencei tó szabadidőVelencei tó erdei iskolaVelencei tó csapatépítésBalaton szállásBalaton vendéglátásBalaton látnivalóBalaton programBalaton szolgáltatásBalaton túraBalaton közlekedésBalaton helyi termékBalaton szabadidőBalaton erdei iskolaBalaton csapatépítés