1993-ban nyílt meg közel 650 nm-en, ódon hangulatú pincerendszerben a bormúzeum és bor-shop. A múzeum a magyar szőlő és borkultúra fejlődését, a hazai szőlőtermelő tájegységek jellegzetességeit mutatja be.
A borkóstoló során pincemesterek tanácsadásával kóstolhatják meg a látogatók a legnemesebb borokat is. A kóstolásra kínált borokat több éves múzeumüzemeltetés során szerzett tapasztalataik alapján állították össze, de kívánságra speciális kóstolóprogramot is ajánlanak.
22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének mintegy 4000 palackja biztosítja a bor-shop széles kínálatát. A pincemesterek szaktanácsadással segítik a látogatókat a megfelelő bor kiválasztásában, helyes tárolásában és fogyasztási szokásaiban. Nagy értékű, muzeális borok is szerepelnek a kínálatban.
Technikai kérdések |
Üzlet |
Adataim
|