Környék km | Rendezés:   Infobuborék

Esztergom Bicikli 6. (kerékpár kölcsönzés)

2500 Esztergom, Baross Gábor út 2.
E-mail: ebi@neuzer-bike.hu
Telefon: +36 20 422 8880
Leírás

Rendőrségnél található.

A Neuzer Kft. közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett ki melyet 2013. szeptember 20.-án átadott Esztergomnak Magyarország első közösségi kerékpáros rendszereként.

Az ebi (Esztergom Bicikli) egy kerékpáros kölcsönző rendszer. A kölcsönző rendszernek 4 fő eleme van. A"kulcs" a vezérlő oszlop a dokkoló és a kerékpár.

A „kulcs”

A kölcsönzés megkezdéséhez szükségeses egy „kulcs” mely lehet az EBI kártya rendszeres felhasználóknak vagy a PIN kód alkalmi felhasználóknak. A Hogyan kölcsönözhetek? menüpontban részletes leírást és útmutatást olvashatunk mindkét kölcsönzési lehetőségről.

A vezérlő oszlop

A vezérlőoszlopban található a vezérlő számítógép a kártyaolvasó rendszer a kijelző valamint az irányító billentyűzet a felhasználó felé. A vezérlő számítógép közvetlen kapcsolatban áll a diszpécser központtal mely jelzi a kerékpárok kölcsönzésének kezdetét, végét valamint a kikölcsönzött kerékpár sorszámát és a felhasználó minden jellegű adatát. A vezérlő oszlopban elhelyezett kártyaolvasó a felhasználó tulajdonában lévő EBI kártyát olvassa le. A vezérlőoszlopon fel van tüntetve a város összes kölcsönző állomásának helyszíne, állomásszámai valamint az EBI Kártyaértékesítő helyek.

A vezérlőoszlopon ehelyezett billentyűzet segítségével a következő műveletek végezhetőek el:

1. Kölcsönözhetünk PIN kód segítségével melyet interneten keresztül bankkártyával igényelhetünk. A Hogyan kölcsönözhetek? (http://esztergombicikli.hu/index.php/hogyan-koelcsoenoezhetek) menüpontban részletesen elolvashatjuk a kölcsönzés meneteit.

2. Lekérdezhetjük az uticélunként kiválasztott állomás pontos címét, dokkolóinak számát- telítettségét, láthatjuk az esetleges hibás dokkolók számát.

3. Lekérdezhetjük egyenlegünket melynek érvényességének pontos idejét és az esetleg nálunk lévő kerékpár sorszámát is leolvashatjuk.

4. Hibás dokkolóról, sérült kerékpárról riasztást adhatunk le a diszpécser rendszer felé.

A dokkoló

A dokkoló a kerékpár rögzítéséért felel. A dokkoló fejegységében van elhelyezve a kártya olvasó mely a rendszeres felhasználók tulajdonában lévő EBI kártyát olvassa le. A rendszeres felhasználók közvetlenül itt a kártya odaérintésével vehetik használatba a kerékpárt. Az EBI kártya érintése után a dokkoló fény és hangjelzést ad le a felhasználó felé. Ez idő alatt (20mp) a kerékpár használatba vehető. Ha a kerékpárt a 20 mp-es időkereten belül nem emelik ki a dokkolóból a rendszer visszazárja a zárt, dokkolja a kerékpárt. A dokkoló a kerékpárt akkor is tudja fogadni, visszavenni ha a rendszer egy esetleges áramszünet vagy az állomásban lévő akkumulátor lemerülése/meghibásodása miatt ne működne. Az áramszünet alatt a kerékpár kölcsönzésének díj nem emelkedik. Miután a rendszer újra helyreáll a visszahozott kerékpárok díjszabása aszerint történik ,hogy az áramszünet alatti kölcsönzési időtartam nem kerül felszámolásra.

A kerékpár

A kölcsönző állomáshoz egyedi tervezésű kerékpárok tartoznak. A megbízhatóságról, biztonságról, egyedi megjelenésről és vandálbiztosságról tanúskodnak. Minden eleme egyedi speciális szerszámmal szedhető csak szét. Váza erőteljes, hogy a nagy igénybevételt kellőképpen ellássa. A kisebb méretű csomagok, táskák elhelyezésére az elöl felszerelt csomagtartó ad lehetőséget. Az ülés magassága könnyen állítható az egyedi igényeknek megfelelően. A biztonságos esti közlekedés miatt a kerékpárok abroncsa reflektoros fényvisszaverős csíkkal van ellátva a prizmák mellett, valamint kivilágítását az állandóan bekapcsolt lámpatestek biztosítják. A hátsó lámpa megállás után is világít legalább 2 percig így például egy piros lámpánál is jól láthatóak vagyunk a forgalom számára. A kerékpár elöl rollerfékes, hátul 3 sebességes agyváltóval szerelt kontrás rendszerű. A kerékpárok GPS jeladóval szereltek így folyamatosan nyomon követhető haladásuk. A város külterületeire illetve Szlovákiába a kerékpár nem vihető át. Amennyiben ez megtörténne úgy a GPS jeladó automatikusan riasztást ad le a diszpécser központnak.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével.
A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.
Adatait az adatkezelési szabályzatunk alapján bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki.
Címlap
Előző oldal
Lap tetejére
Lista eleje

Technikai kérdések

Üzlet

Adataim

  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Belépés/regisztráció facebook-kal
©2022 Minden jog fenntartva | szallas@szallashegyek.hu | +36 70 603 3312
Börzsöny szállásBörzsöny vendéglátásBörzsöny látnivalóBörzsöny programBörzsöny szolgáltatásBörzsöny túraBörzsöny közlekedésBörzsöny helyi termékBörzsöny szabadidőBörzsöny erdei iskolaBörzsöny csapatépítésPilis szállásPilis vendéglátásPilis látnivalóPilis programPilis szolgáltatásPilis túraPilis közlekedésPilis helyi termékPilis szabadidőPilis erdei iskolaPilis csapatépítésCserhát szállásCserhát vendéglátásCserhát látnivalóCserhát programCserhát szolgáltatásCserhát túraCserhát közlekedésCserhát helyi termékCserhát szabadidőCserhát erdei iskolaCserhát csapatépítésGerecse szállásGerecse vendéglátásGerecse látnivalóGerecse programGerecse szolgáltatásGerecse túraGerecse közlekedésGerecse helyi termékGerecse szabadidőGerecse erdei iskolaGerecse csapatépítésVértes szállásVértes vendéglátásVértes látnivalóVértes programVértes szolgáltatásVértes túraVértes közlekedésVértes helyi termékVértes szabadidőVértes erdei iskolaVértes csapatépítésBükk szállásBükk vendéglátásBükk látnivalóBükk programBükk szolgáltatásBükk túraBükk közlekedésBükk helyi termékBükk szabadidőBükk erdei iskolaBükk csapatépítésMátra szállásMátra vendéglátásMátra látnivalóMátra programMátra szolgáltatásMátra túraMátra közlekedésMátra helyi termékMátra szabadidőMátra erdei iskolaMátra csapatépítésMecsek szállásMecsek vendéglátásMecsek látnivalóMecsek programMecsek szolgáltatásMecsek túraMecsek közlekedésMecsek helyi termékMecsek szabadidőMecsek erdei iskolaMecsek csapatépítésVelencei tó szállásVelencei tó vendéglátásVelencei tó látnivalóVelencei tó programVelencei tó szolgáltatásVelencei tó túraVelencei tó közlekedésVelencei tó helyi termékVelencei tó szabadidőVelencei tó erdei iskolaVelencei tó csapatépítésBalaton szállásBalaton vendéglátásBalaton látnivalóBalaton programBalaton szolgáltatásBalaton túraBalaton közlekedésBalaton helyi termékBalaton szabadidőBalaton erdei iskolaBalaton csapatépítés