Dohányzásra éttermünk külső teraszán van csak lehetőség.
Éttermünkbe háziállatokat sajnos nem áll módunkban beengedni, teraszunkon viszont szeretettel látjuk négylábú vendégeinket is.
Asztalfoglalás / Információ: +36 34 380 564 +36 70 634 5182
E-mail: info@platanrestaurant.hu
Ha szeretteit szeretné egy izgalmas, exkluzív gasztronómiai élménnyel megajándékozni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot éttermünkkel elérhetőségünk egyikén és személyre szabott, exkluzív ajándékutalványt készítünk Önnek.
Minőség kellemes környezetben a tatai tó partján.
PLATÁN RESTAURANT & CAFÉ
Tata legkedveltebb turista útvonalán, páratlan természeti környezetben, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekszik a Platán Restaurant & Café és Várárok Vendégház a névadó 232 éves platánfa árnyékában.
Teraszunkról festői a kilátás az Öreg-tóra, a Vértessel a háttérben. Éttermünk az ország egyik legjobban felszerelt konyháján készült ételekkel, cukrászsüteményekkel, tortákkal és fagylaltokkal büszkélkedhet. A Mátyás Taverna hiteles helyszíne a rendszeresen megrendezett, személyes hangvételű borvacsoráinknak. A nyáron hűs, télen fűtött pince szeparáltsága miatt céges és családi rendezvények kedvelt helyszíne. 12 szobás, exkluzív berendezésű Várárok Vendégházunk kitűnő lehetőséget nyújt a pihenni, kikapcsolódni és kirándulni vágyóknak.
Éttermünkbe háziállatokat sajnos nem áll módunkban beengedni, belső- és külső teraszainkon viszont sok szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket kisállataikkal együtt.
Ha szeretteit szeretné egy izgalmas, exkluzív gasztronómiai élménnyel megajándékozni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot éttermünkkel elérhetőségeink egyikén, és személyre szabott, exkluzív ajándékutalványt készítünk Önnek.
SÉFÜNK: PESTI ISTVÁN
,, A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.”
– Magyar Konyha Online
Pesti István közel harminc éve van a pályán. Karrierjét 1986-ban kezdte a Grand Hotel Hungária-ban. 1998 és 2002 között a Cosmo étterem, majd a Cyrano konyhafőnöke lett. A Babel konyháját a 2008-as nyitást követően öt éven át vezette, mely alatt elsőként kapott 15 pontot az osztrák Gault-Millau-tól. A Dining Guide-tól kortárs magyar ételsoraikért és vegetáriánus fogásaiért kapott kitüntetést.
Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.
Még ebben az évben vette át a Platán Restaurant & Café konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.
Éttermünk
Megnyitásunk évében, 2010-ben éttermünket az Alexandra Étteremkalauz, az első független magyar éttermi kalauz Alexandra Éremmel és ,,Biztató Kezdet” különdíjjal tüntette ki. Eltökélt szándékunk azóta is, hogy a világszintű konyhatechnológia alkalmazásával különleges ízeket vonultathassunk fel a tányéron.
A modern gasztronómiával kapcsolatos konvenciókat nem mindig könnyű áthidalni, séfünk meggyőződése azonban, hogy a magyar konyhát folyamatosan fejlesztenünk kell – hiszen ezt tették a vendéglátás történetének legnagyobb alakjai, köztük Gundel Károly is. A Chaine des Rôtisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagjaként nagy figyelmet fordítunk az innovatív újításokat is felvállaló nemzetközi gasztronómiára – nem feledve azonban a magyar hagyományokat, tradíciókat.
Arra törekszünk, hogy kizárólag friss, saját termelésű illetve regionális alapanyagokat használjunk, legyen szó akár állati, akár növényi eredetű hozzávalókról. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több alapanyagot termelünk házilag, ezáltal ellenőrzött, magas minőséget és folyamatosan megújuló választékot biztosíthatunk.
Filozófiánk, hogy a látvány, az illat, és az ízek kölcsönhatása minden alkalommal megismételhetetlen élményt adjon vendégeink számára. Éttermünk egyedülálló adottságai, a páratlan természeti és történelmi környezet még különlegesebbé teszik e gasztronómiai utazást.
Bízunk benne, hogy olyan élményt nyújthatunk, amiért máskor is szívesen térnek be hozzánk!
MÁTYÁS TAVERNA
A Mátyás Taverna hiteles helyszíne a rendszeresen megrendezett, személyes hangvételű borvacsoráinknak. A nyáron hűs, télen fűtött pince adottságai révén étterem az étterem alatt, s szeparáltsága miatt céges és családi rendezvények kedvelt helyszíne.
BELSŐ TERASZ
25 fős belső teraszunkon szemerkélő eső és enyhe szél ellenére is, kellemes környezetben élvezhetik Vendégeink gasztronómiai szolgáltatásainkat.
TÓRA NÉZŐ PANORÁMA TERASZ
A Platán külső teraszáról festői a kilátás az Öreg-tóra, a Vértessel a háttérben. Nyáron a csodálatos panoráma mellett élő zenével is igyekszünk még feledhetetlenebbé tenni az itt eltöltött időt.
KÜLÖNTEREM
Elegáns különtermünk maximum 10 fős csoportok számára nyújt lehetőséget egy kicsit szeparáltan élvezni kulináris szolgáltatásainkat. A terem gazdag technikai felszereltsége miatt (beépített projektor, beépített vetítővászon, flipchart, internet, audio rendszer, tv műsor elérhetőség, hangulatvilágítás) kisebb létszámú céges megbeszélésekre, workshopokra is ideális helyszín.
ESKÜVŐ HELYSZÍN
Családiasabb hangulatú, 40 fős esküvők lebonyolítását is vállaljuk. Egyedi ajánlatot adunk minden egyes esküvőre, így nálunk sosincs két egyforma lakodalom.
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 11:00 – 22:00 (konyha 12:00-21:00)
Szombat: 10:00 – 22:00 (konyha 12:00-21:00)
Vasárnap: 10:00 – 21:00 (konyha 12:00-20:00)
Technikai kérdések |
Üzlet |
Adataim
|