Környék km | Rendezés:   Infobuborék

Platán Restaurant Café (étterem)

2890 Tata, Kastély tér 6.
E-mail: info@platanrestaurant.hu
Telefon: +36 34 380 564
Leírás

Dohányzásra éttermünk külső teraszán van csak lehetőség.
Éttermünkbe háziállatokat sajnos nem áll módunkban beengedni, teraszunkon viszont szeretettel látjuk négylábú vendégeinket is.

Asztalfoglalás / Információ: +36 34 380 564 +36 70 634 5182
E-mail: info@platanrestaurant.hu

Ha szeretteit szeretné egy izgalmas, exkluzív gasztronómiai élménnyel megajándékozni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot éttermünkkel elérhetőségünk egyikén és személyre szabott, exkluzív ajándékutalványt készítünk Önnek.

Minőség kellemes környezetben a tatai tó partján.

PLATÁN RESTAURANT & CAFÉ

  • platan_restaurant

Tata legkedveltebb turista útvonalán, páratlan természeti környezetben, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekszik a Platán Restaurant & Café és Várárok Vendégház a névadó 232 éves platánfa árnyékában.

Teraszunkról festői a kilátás az Öreg-tóra, a Vértessel a háttérben. Éttermünk az ország egyik legjobban felszerelt konyháján készült ételekkel, cukrászsüteményekkel, tortákkal és fagylaltokkal büszkélkedhet. A Mátyás Taverna hiteles helyszíne a rendszeresen megrendezett, személyes hangvételű borvacsoráinknak. A nyáron hűs, télen fűtött pince szeparáltsága miatt céges és családi rendezvények kedvelt helyszíne. 12 szobás, exkluzív berendezésű Várárok Vendégházunk kitűnő lehetőséget nyújt a pihenni, kikapcsolódni és kirándulni vágyóknak.

Éttermünkbe háziállatokat sajnos nem áll módunkban beengedni, belső- és külső teraszainkon viszont sok szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket kisállataikkal együtt.

Ha szeretteit szeretné egy izgalmas, exkluzív gasztronómiai élménnyel megajándékozni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot éttermünkkel elérhetőségeink egyikén, és személyre szabott, exkluzív ajándékutalványt készítünk Önnek.

SÉFÜNK: PESTI ISTVÁN

  • pesti_istvan

,, A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.”

– Magyar Konyha Online

Pesti István közel harminc éve van a pályán. Karrierjét 1986-ban kezdte a Grand Hotel Hungária-ban. 1998 és 2002 között a Cosmo étterem, majd a Cyrano konyhafőnöke lett. A Babel konyháját a 2008-as nyitást követően öt éven át vezette, mely alatt elsőként kapott 15 pontot az osztrák Gault-Millau-tól. A Dining Guide-tól kortárs magyar ételsoraikért és vegetáriánus fogásaiért kapott kitüntetést.

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.

Még ebben az évben vette át a Platán Restaurant & Café konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Éttermünk

Megnyitásunk évében, 2010-ben éttermünket az Alexandra Étteremkalauz, az első független magyar éttermi kalauz Alexandra Éremmel és ,,Biztató Kezdet” különdíjjal tüntette ki. Eltökélt szándékunk azóta is, hogy a világszintű konyhatechnológia alkalmazásával különleges ízeket vonultathassunk fel a tányéron.
A modern gasztronómiával kapcsolatos konvenciókat nem mindig könnyű áthidalni, séfünk meggyőződése azonban, hogy a magyar konyhát folyamatosan fejlesztenünk kell – hiszen ezt tették a vendéglátás történetének legnagyobb alakjai, köztük Gundel Károly is. A Chaine des Rôtisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagjaként nagy figyelmet fordítunk az innovatív újításokat is felvállaló nemzetközi gasztronómiára – nem feledve azonban a magyar hagyományokat, tradíciókat.

Arra törekszünk, hogy kizárólag friss, saját termelésű illetve regionális alapanyagokat használjunk, legyen szó akár állati, akár növényi eredetű hozzávalókról. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több alapanyagot termelünk házilag, ezáltal ellenőrzött, magas minőséget és folyamatosan megújuló választékot biztosíthatunk.
Filozófiánk, hogy a látvány, az illat, és az ízek kölcsönhatása minden alkalommal megismételhetetlen élményt adjon vendégeink számára. Éttermünk egyedülálló adottságai, a páratlan természeti és történelmi környezet még különlegesebbé teszik e gasztronómiai utazást.

Bízunk benne, hogy olyan élményt nyújthatunk, amiért máskor is szívesen térnek be hozzánk!

MÁTYÁS TAVERNA

  • matyas_etterem

A Mátyás Taverna hiteles helyszíne a rendszeresen megrendezett, személyes hangvételű borvacsoráinknak. A nyáron hűs, télen fűtött pince adottságai révén étterem az étterem alatt, s szeparáltsága miatt céges és családi rendezvények kedvelt helyszíne.

BELSŐ TERASZ

  • belso_terasz

25 fős belső teraszunkon szemerkélő eső és enyhe szél ellenére is, kellemes környezetben élvezhetik Vendégeink gasztronómiai szolgáltatásainkat.

TÓRA NÉZŐ PANORÁMA TERASZ

  • panorama_terasz

A Platán külső teraszáról festői a kilátás az Öreg-tóra, a Vértessel a háttérben. Nyáron a csodálatos panoráma mellett élő zenével is igyekszünk még feledhetetlenebbé tenni az itt eltöltött időt.

KÜLÖNTEREM

  • kulonterem

Elegáns különtermünk maximum 10 fős csoportok számára nyújt lehetőséget egy kicsit szeparáltan élvezni kulináris szolgáltatásainkat. A terem gazdag technikai felszereltsége miatt (beépített projektor, beépített vetítővászon, flipchart, internet, audio rendszer, tv műsor elérhetőség, hangulatvilágítás) kisebb létszámú céges megbeszélésekre, workshopokra is ideális helyszín.

ESKÜVŐ HELYSZÍN

  • eskuvo_helyszin2

Családiasabb hangulatú, 40 fős esküvők lebonyolítását is vállaljuk. Egyedi ajánlatot adunk minden egyes esküvőre, így nálunk sosincs két egyforma lakodalom.

Fizetési módok

SZÉP Kártyát elfogadunk.

Nyitva tartás

Nyitva tartás: 
Hétfő - Péntek: 11:00 – 22:00 (konyha 12:00-21:00)
Szombat: 10:00 – 22:00 (konyha 12:00-21:00)
Vasárnap: 10:00 – 21:00 (konyha 12:00-20:00)

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével.
A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.
Adatait az adatkezelési szabályzatunk alapján bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki.
Címlap
Előző oldal
Lap tetejére
Lista eleje

Technikai kérdések

Üzlet

Adataim

  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Belépés/regisztráció facebook-kal
©2024 Minden jog fenntartva | szallas@szallashegyek.hu | +36 70 603 3312
Börzsöny szállásBörzsöny vendéglátásBörzsöny látnivalóBörzsöny programBörzsöny szolgáltatásBörzsöny túraBörzsöny közlekedésBörzsöny helyi termékBörzsöny szabadidőBörzsöny erdei iskolaBörzsöny csapatépítésPilis szállásPilis vendéglátásPilis látnivalóPilis programPilis szolgáltatásPilis túraPilis közlekedésPilis helyi termékPilis szabadidőPilis erdei iskolaPilis csapatépítésCserhát szállásCserhát vendéglátásCserhát látnivalóCserhát programCserhát szolgáltatásCserhát túraCserhát közlekedésCserhát helyi termékCserhát szabadidőCserhát erdei iskolaCserhát csapatépítésGerecse szállásGerecse vendéglátásGerecse látnivalóGerecse programGerecse szolgáltatásGerecse túraGerecse közlekedésGerecse helyi termékGerecse szabadidőGerecse erdei iskolaGerecse csapatépítésVértes szállásVértes vendéglátásVértes látnivalóVértes programVértes szolgáltatásVértes túraVértes közlekedésVértes helyi termékVértes szabadidőVértes erdei iskolaVértes csapatépítésBükk szállásBükk vendéglátásBükk látnivalóBükk programBükk szolgáltatásBükk túraBükk közlekedésBükk helyi termékBükk szabadidőBükk erdei iskolaBükk csapatépítésMátra szállásMátra vendéglátásMátra látnivalóMátra programMátra szolgáltatásMátra túraMátra közlekedésMátra helyi termékMátra szabadidőMátra erdei iskolaMátra csapatépítésMecsek szállásMecsek vendéglátásMecsek látnivalóMecsek programMecsek szolgáltatásMecsek túraMecsek közlekedésMecsek helyi termékMecsek szabadidőMecsek erdei iskolaMecsek csapatépítésVelencei tó szállásVelencei tó vendéglátásVelencei tó látnivalóVelencei tó programVelencei tó szolgáltatásVelencei tó túraVelencei tó közlekedésVelencei tó helyi termékVelencei tó szabadidőVelencei tó erdei iskolaVelencei tó csapatépítésBalaton szállásBalaton vendéglátásBalaton látnivalóBalaton programBalaton szolgáltatásBalaton túraBalaton közlekedésBalaton helyi termékBalaton szabadidőBalaton erdei iskolaBalaton csapatépítés