Környék km | Rendezés:   Infobuborék

Édes Krémes (cukrászda)

2510 Dorog, Bécsi út 24.
E-mail: edeskremes@gmail.com
Telefon: 06 30 7190717
Leírás

Az Édes Krémes egy régóta dédelgetett vágy kezdete, amelynek 2013-ban érkezett el az ideje. Cukrászcsalád gyermekeként hamar betekintést nyertem a szebbnél szebb torták és sütemények készítésének folyamatába és egy igazi műhely életébe. Tulajdonképpen már akkor krémes volt a kezem és az orrom, mikor azt sem tudtam pontosan hogyan készül egy torta. 

Ha tehettem, ott álltam édesapám illetve a cukrászok mellett és néztem miket varázsolnak. Természetesen a nyalakodás nem maradhatott el. Emlékszem, mindig a lisztes ládában nyúlkáltam és bámulatba ejtett a nagysága, ahogy a hűtőkamráknak is. Felejthetetlen élmény volt számomra, mikor a kemencés bácsi kivette a forró képviselőfánkot a sütőből és kaphattam egy darabot vagy kettőt. Másik nagy kedvenc a frissen sütött piskóta rolád volt, amelynek előszeretettel csíptem le a csücskeit, ezzel nem kis bosszúságot okozva a csemegés hölgyeknek, akik nem voltak boldogok.

Életem első marcipán labdatortáját talán 5-6 évesként láthattam és tátott szájjal néztem, ahogy édesapám szebbnél szebb figurákat és virágokat készít marcipánból, csokoládéból az akkori cukrásztanulóknak. Az első csokoládépasztilla készítését egy tanuló lánytól lestem el, aki a díszmunkájához készítette és a mai napig használom, ezt a technikát. Egy több méteres asztalánál vaníliás kiflit csináltak, amiben én is segédkezhettem. Természetesen nem bírtam tartani az iramot, ahogy sodorták a tésztát és nem kevés időbe tellett mire egy megfelelő kifli formát is létrehoztam.

Óóóó és a fagylaltadagolás. A szüleim dobogót raktak a lábam alá, hogy elérjem a fagylaltpultot és mérhessem a gombócokat. Gyakran megjegyezték és ma is megjegyzik, hogy de jó sütemény illatom van, ami igazán jó érzés, hiszen kevés ember mondhatja, hogy sütis illata van.

Mindezek és még sok más emlék mutatta meg a tortákhoz és a süteményekhez vezető utat. Felnőtt fejjel végeztem el a cukrásziskolát, ahol maximálisan tudtam kamatoztatni szüleimtől megtanult, ellesett szakmai alapokat és ezeket az élményeket. Gyakorlatomat a Gerbeaud cukrászatában töltöttem és gyakori visszajárója voltam a Gundel étterem cukrász részlegének is. Mindkét helyen profi emberektől tanulhattam és életre szóló szakmai tapasztalatokat szerezhettem régi és új technológiák tekintetében is.

Nagyon fontosnak tartom a természetes ízeket és illatokat, ami csak jó minőségű alapanyagból valósulhat meg, máshogy nem nagyon. A cukrászat egy csodálatos dolog, hiszen a kezem munkájával készítek és adok valamit. Számomra az a legfontosabb, hogy az első tekintet, falat mosollyal párosuljon, hiszen ekkor kapok egyfajta visszajelzést a munkám minőségéről. Ilyenkor szoktam mondani, hogy „Ezért a mosolyért már megérte!"

Mottóm, hogy minden torta, és más finomság egy különálló csoda, ami tiszteletet, türelmet, minőségi alapanyagot és egy cseppnyi varázst érdemel. Mi az a cseppnyi varázs? Néha látható néha láthatatlan. Ez egy fajta láthatatlan plusz, ami én vagyok. Minden egyes darabot ezzel a cseppnyi varázzsal készítem, és a tortáim ettől lehetnek „mások", különlegesek.

Puksa Edit
cukrász

Nyitva tartás

P-Szo: 10-16

Rendelés

Vannak torták, melyeknek az íze, aromája akkor válik teljessé és igazi élvezetté, ha érhetnek egy picit, éppen ezért rendeléseiket a teljesítés előtt 4-5 munkanappal szíveskedjenek leadni telefonon vagy email-en.

Házhozszállítás

Egy ünnep, rendezvény, összejövetel megszervezése, lebonyolítása nem mindig egyszerű dolog, hiszen minden apró részletnek klappolnia kell. Ha nincs idő, lehetőség és elég hely a torta tárolásra, kérjen házhozszállítást!

Díjszabás

Dorog területén díjtalan.
Dorog területén kívül személyes egyeztetés alapján.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével.
A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.
Adatait az adatkezelési szabályzatunk alapján bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki.
Címlap
Előző oldal
Lap tetejére
Lista eleje

Technikai kérdések

Üzlet

Adataim

  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Belépés/regisztráció facebook-kal
©2024 Minden jog fenntartva | szallas@szallashegyek.hu | +36 70 603 3312
Börzsöny szállásBörzsöny vendéglátásBörzsöny látnivalóBörzsöny programBörzsöny szolgáltatásBörzsöny túraBörzsöny közlekedésBörzsöny helyi termékBörzsöny szabadidőBörzsöny erdei iskolaBörzsöny csapatépítésPilis szállásPilis vendéglátásPilis látnivalóPilis programPilis szolgáltatásPilis túraPilis közlekedésPilis helyi termékPilis szabadidőPilis erdei iskolaPilis csapatépítésCserhát szállásCserhát vendéglátásCserhát látnivalóCserhát programCserhát szolgáltatásCserhát túraCserhát közlekedésCserhát helyi termékCserhát szabadidőCserhát erdei iskolaCserhát csapatépítésGerecse szállásGerecse vendéglátásGerecse látnivalóGerecse programGerecse szolgáltatásGerecse túraGerecse közlekedésGerecse helyi termékGerecse szabadidőGerecse erdei iskolaGerecse csapatépítésVértes szállásVértes vendéglátásVértes látnivalóVértes programVértes szolgáltatásVértes túraVértes közlekedésVértes helyi termékVértes szabadidőVértes erdei iskolaVértes csapatépítésBükk szállásBükk vendéglátásBükk látnivalóBükk programBükk szolgáltatásBükk túraBükk közlekedésBükk helyi termékBükk szabadidőBükk erdei iskolaBükk csapatépítésMátra szállásMátra vendéglátásMátra látnivalóMátra programMátra szolgáltatásMátra túraMátra közlekedésMátra helyi termékMátra szabadidőMátra erdei iskolaMátra csapatépítésMecsek szállásMecsek vendéglátásMecsek látnivalóMecsek programMecsek szolgáltatásMecsek túraMecsek közlekedésMecsek helyi termékMecsek szabadidőMecsek erdei iskolaMecsek csapatépítésVelencei tó szállásVelencei tó vendéglátásVelencei tó látnivalóVelencei tó programVelencei tó szolgáltatásVelencei tó túraVelencei tó közlekedésVelencei tó helyi termékVelencei tó szabadidőVelencei tó erdei iskolaVelencei tó csapatépítésBalaton szállásBalaton vendéglátásBalaton látnivalóBalaton programBalaton szolgáltatásBalaton túraBalaton közlekedésBalaton helyi termékBalaton szabadidőBalaton erdei iskolaBalaton csapatépítés