Környék km | Rendezés:   Infobuborék

Cserhát szabadidő

Acsa ( Mozi)

Az Acsai Tanuszoda két medencével rendelkezik. A fedett 16m hosszú, 8,5 m széles és 1,2m mély. A víz hőmérséklete 28-30°C. A medence kiválóan alkalmas úszásoktatásra, úszásra és vízitornára egyaránt.

A nyitott medence 25m hosszú, 12,5m széles és 1,8m mély. A víz hőmérséklete 24-26°C. A medence kiválóan alkalmas úszásra, vízilabdázásra és strandolásra egyaránt.

Alsópetény ( horgásztó)

Alsótold ( sportpálya)

Alsótold ( játszópark)

Alsótold ( lovaglás)

Lovaglási lehetőség, lovastúrázás, lovaskocsizás kicsiknek és nagyoknak a Cserhát festőien szép vidékén, Hollókő szomszédságában.

Alsótold ( könyvtár)

Alsótold ( művelődési ház)

Balassagyarmat ( könyvtár)

Balassagyarmat ( művelődési ház)

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központot naponta több százan látogatják. A város lakóinak lehetőségeinkhez mérten biztosítjuk a társas élet, a közösségi tér színhelyét. A kötetlen beszélgetésekre, találkozókra az intézményt választók száma 100-150 fő/nap. 

Balassagyarmat ( mozi)

Balassagyarmat ( strand)

Becske ( könyvtár)

Bercel ( lovaglás)

Az Ezerangyal Lovarda a Cserhát délnyugati lejtőire, a Bercel kastély területére költözött 2017 májusától. Lovasainkat, Kedves Vendégeinket a Lovarda Bercelen is nyitott kapukkal, jó terepekkel, gyerektáborokkal, lovasoktatással, Huszárral, Nimróddal, Vándorral, Pongóval, Herceggel és Popeye-jel, valamint bővülő programokkal és szolgáltatásokkal várja.

Buják ( sportpálya)

Cserháthaláp ( sportpálya)

Cserháthaláp ( játszópark)

Cserháthaláp ( vadászat)

A település határában helyezkedik el a Rézparti - Víztározó Horgásztó, amelynek 8,8 hektáros területe távolról nézve szívalakú formát rajzol ki. A tó fölött magasodó hegyről (Rézpart) gyönyörű kilátást élvezhetünk. Az 1997-ben mesterségesen kialakított tározót körülölelő dombok kirándulásra, a megkapóan gyönyörű környezet természetfotózásra, horgászatra és pihenésre kiválóan alkalmas.

Cserhátsurány ( horgásztó)

A Vadkan Tó bemutatása

A tó 90 km-re található Budapesttől a Nógrád-megyei Cserhátsurány település közelében egy 400 hektáros privát vadászterületen. Területe 19 hektár, 10 éve nyerte el mai, végleges formáját. Az idei évben úgy döntöttünk, hogy megnyitjuk a kapukat a horgászok előtt, hogy ők is megismerhessék ezt a gyöngyszemet! A tóban hihetetlen mennyiségű hal található. Mélysége 0,5m és 5 méter között változik, valamint egy patakmederrel is rendelkezik az aljzat. Megszámlálhatatlan ponty található benne 1 és 10 kg között, de a 10 kg fölötti halak is szép számmal jelen vannak, egészen 21 kg-ig. Megemlítendő még a gyönyörű amur állomány, 20 kg körüli példányok is élnek a tóban, valamint szép csukákkal is rendelkezünk, egészen 14 kg-ig! Fontos, hogy ezek a halak soha nem akadtak még horogra, mivel idáig nem volt engedélyezett a horgászat! Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb fogás 6 és 12 kg közötti, de horogra akadnak kisebb és nagyobb halak is. A kisebb halak folyamatosan eltávolításra kerülnek a tóból. 9 horgászhelyünk van, mindegyik 2 fő számára biztosít kényelmes szórakozást. Horgászat csak előzetes egyeztetés alapján lehetséges! 

Cserhátsurány településen, a Rákóczi utca végén a templom melletti földes út vezet a tó bejáratához.

Cserhátszentiván ( könyvtár)

Csesztve ( művelődési ház)

Csitár ( művelődési ház)

Dejtár ( tó)

Nevét kiflire emlékeztető formájáról kapta, mely az Ipoly régi medrén kialakult morotvatavak egyike.

Dejtár ( művelődési ház)

Dejtár ( könyvtár)

Épülete 15 éves, erre a célra épült, beosztása jó. A hét 5 napján keddtől szombatig tart nyitva, 74 beírt olvasója van. Könyvállománya 17.375 kötet, hanglemez ás kazetta együtt 300 darab.

Egyházasdengeleg ( művelődési ház)

Felsőtold ( sportpálya)

Galgagyörk ( könyvtár)

Galgagyörk ( sportpálya)

Hollókő ( játszópark)

Fakörhinta kerekedik a kicsi ház udvarán, Kerítésen, fehér falon virágzik a tulipán. Törhetsz diót, dobhatsz labdát, Oldhatsz ördöglakatot, Egész évben nyitva várunk minden Kicsit és Nagyot! Szeretettel várunk minden jelenlegi és örök gyereket a Palóc Játszóházban!

Hollókő ( játszópark)

A kézműves foglalkozások helyszíne az Ófalu bejáratánál található Pajtakert, ahol a Szövőműhely mellett, az ódon hangulatú, tágas udvarban hagyományos kemencék is várják a régi mesterségek, ízek után érdeklődőket.

Horpács ( sportpálya)

Horpács ( játszópark)

Hugyag ( tó)

 Hugyag településen a temető után balra fordulva, a települést egy jó minőségű földúton elhagyva közelíthető meg ez a hangulatos kis tó. A falu szélétől kb. 2-300 méterre található, autóval is megközelíthető. Vízterület nagysága: 1 ha

Karancskeszi ( művelődési ház)

Kisbárkány ( tó)

Tízezer évvel ezelőtt, a jégkorszakban keletkezett a Molyhos-tó. Nyaranta számos szárcsa és vízityúk élőtere, kedvelt kirándulóhely.

Kisecset ( könyvtár)

Kisecset ( sportpálya)

Kozárd ( sportpálya)

Kozárd ( művelődési ház)

2006-ban épült a multifunkciós Faluház. Érdemes körbenézni a tetőkilátóról.

Kozárd ( tó)

Mesterséges eredetű (anyaggödör) többfunkciós vízterület – horgásztó, csónakázó tó, víztározó, vizes élőhely, vadpihenőhely – valamint rekreációs terület.

Kutasó ( játszópark)

Kétbodony ( strand)

Srandolási, úszási lehetőséggel is rendelkezik a Cserhát Erdei Iskola.

Kétbodony ( vadászat)

Kétbodony ( sportpálya)

Ludányhalászi ( művelődési ház)

Ludányhalászi ( tó)

Évtizedek óta a környék egyik legkedveltebb horgász- és kirándulóhelye, természetvédelmi közegben, számos védett növény és állatfaj élőhelyét biztosítva. Vízminőségünk kitűnő, a halasítás intenzív. 

Ludányhalászi ( lovaglás)

Szolgáltatásaink: - Lovas oktatás -(Akadály) pálya használat -Terep lovaglás / lovas túrák -Bértartás -Lovas táborok / tanya táborok

Magyarnándor ( könyvtár)

Magyarnándor ( sportpálya)

Mohora ( könyvtár)

Mohora ( sportcentrum)

Mohora ( sportpálya)

Nagylóc ( művelődési ház)

Nagylóc ( könyvtár)

Az egyesület területe a Cserhát-hegységben helyezkedik el. A táj igen változatos, a lankás domboldalak, és a meredek hegyoldalak váltják egymást. A vadászterület közepén található a 452 méter magas az Őrhegy.

Nagylóc ( sportcentrum)

Nógrádmegyer ( könyvtár)

Nőtincs ( horgásztó)

Általában horgászat napkeltétõl - napnyugtáig tart. Ez a halõrházban ki van függesztve, erre az idõpontra kell bent lenni és átvenni az okmányokat.

Lehet pergetni, bojlizni, etetõhajót, halradart használni.

Nőtincs ( művelődési ház)

Nőtincs ( szabadidőpark)

Szeretettel várjuk az óvodás és iskolai csoportokat a valódi élmények szigetére! A park kiváló úti cél az egy-, és több napos osztálykirándulások szervezésére.

Patak ( könyvtár)

Patak ( játszópark)

Penc ( könyvtár)

Penc ( sportpálya)

Püspökszilágy ( művelődési ház)

Rimóc ( sportpálya)

Rimóc ( sportpálya)

Szirák ( könyvtár)

Ingyenes internet használat fénymásolás nyomtatás lehetőség szerint tanfolyamok szervezése ( számítógép, internet  használat)  könyvkölcsönzés  könyvtári dokumentumok helyben használata  folyóirat olvasás  könyvtárközi kölcsönzés

Szátok ( sportpálya)

Szécsény ( művelődési ház)

Szécsény ( könyvtár)

Tereske ( könyvtár)

Tereske ( sportpálya)

Varsány ( művelődési ház)

nőtincs ( lovaglás)

A lovarda vállalja kezdő-, hobby lovasok egyéni oktatását lovardában és terepen, osztálylovaglást, egy- és többnapos "csillag túrák" szervezését és lebonyolítását is egyaránt.

 A lovasiskolán belül kialakított, kedvezményes bérletes rendszer elérhetővé teszi ezt a lovaglási lehetőséget azok számára, akik rendszeresen kívánnak tenni testi-lelki egészségükért.

A Cserhát-hegység csodálatos állat- és növényvilága kiváló lehetőségeket nyújt a tereplovaglás szerelmeseinek. Félvér lovainkkal és a Fjord kettes fogattal lehetőség van egy- vagy többórás lovaskocsikázásra is, akár a környező települések érintésével.

Címlap
Előző oldal
Lap tetejére
Lista eleje

Technikai kérdések

Üzlet

Adataim

  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Belépés/regisztráció facebook-kal
©2024 Minden jog fenntartva | szallas@szallashegyek.hu | +36 70 603 3312
Börzsöny szállásBörzsöny vendéglátásBörzsöny látnivalóBörzsöny programBörzsöny szolgáltatásBörzsöny túraBörzsöny közlekedésBörzsöny helyi termékBörzsöny szabadidőBörzsöny erdei iskolaBörzsöny csapatépítésPilis szállásPilis vendéglátásPilis látnivalóPilis programPilis szolgáltatásPilis túraPilis közlekedésPilis helyi termékPilis szabadidőPilis erdei iskolaPilis csapatépítésCserhát szállásCserhát vendéglátásCserhát látnivalóCserhát programCserhát szolgáltatásCserhát túraCserhát közlekedésCserhát helyi termékCserhát szabadidőCserhát erdei iskolaCserhát csapatépítésGerecse szállásGerecse vendéglátásGerecse látnivalóGerecse programGerecse szolgáltatásGerecse túraGerecse közlekedésGerecse helyi termékGerecse szabadidőGerecse erdei iskolaGerecse csapatépítésVértes szállásVértes vendéglátásVértes látnivalóVértes programVértes szolgáltatásVértes túraVértes közlekedésVértes helyi termékVértes szabadidőVértes erdei iskolaVértes csapatépítésBükk szállásBükk vendéglátásBükk látnivalóBükk programBükk szolgáltatásBükk túraBükk közlekedésBükk helyi termékBükk szabadidőBükk erdei iskolaBükk csapatépítésMátra szállásMátra vendéglátásMátra látnivalóMátra programMátra szolgáltatásMátra túraMátra közlekedésMátra helyi termékMátra szabadidőMátra erdei iskolaMátra csapatépítésMecsek szállásMecsek vendéglátásMecsek látnivalóMecsek programMecsek szolgáltatásMecsek túraMecsek közlekedésMecsek helyi termékMecsek szabadidőMecsek erdei iskolaMecsek csapatépítésVelencei tó szállásVelencei tó vendéglátásVelencei tó látnivalóVelencei tó programVelencei tó szolgáltatásVelencei tó túraVelencei tó közlekedésVelencei tó helyi termékVelencei tó szabadidőVelencei tó erdei iskolaVelencei tó csapatépítésBalaton szállásBalaton vendéglátásBalaton látnivalóBalaton programBalaton szolgáltatásBalaton túraBalaton közlekedésBalaton helyi termékBalaton szabadidőBalaton erdei iskolaBalaton csapatépítés